228 0

Bezglutenowe śniadanko dla Mamy

Magdalena Fuhrmann Aktualności wtorek, maj 26, 2020


Składniki:

- 5 ciastek  bezglutenowych owsianych  z żurawiną ( Piekarnia HERT),

- jogurt naturalny,

- 6 dużych truskawek

sprzęt:

- blender/ termomix

- słoiczek/ miseczka

 

Wykonanie:

Ciastka rozdrabniamy na mniejsze kawałki ( można je włożyć do woreczka i delikatnie rozdrobnić tłuczkiem do mięsa), truskawki blendujemy. Na dno  słoiczka wlewamy niewielka ilość jogurtu, następnie wsypujemy część rozdrobnionych ciasteczek , kolejno warstwę zmiksowanych truskawek i tak na zmianę, aby z poszczególnych składników utworzyć warstwy.

Smacznego !!

Posiłek idealnie sprawdzi się na pierwsze lub drugie śniadanie, no i oczywiście jest to przekąska owsiana bez dodatku cukru.

Komentarze

Zostaw komentarz