Chleb bezglutenowy jasny, masa netto: 400 g
Chleb bez glutenu jasny z dodatkiem NATURALNEGO zakwasu jaglanego, z powodzeniem zastąpi białe pieczywo przy śniadaniu, kolacji czy w przygotowaniu szybkiej przekąski!
Chleb bezglutenowy jasny (znany również jako chleb biały) z dodatkiem naturalnego zakwasu jaglanego.
Dostępny w postaci naturalnie pasteryzowanego, krojonego bochenka o masie netto 400 g.
Produkt jest pozbawiony nie tylko glutenu, ale również pozostałych alergenów: jaj, mleka oraz soi.
Chleb pod różną postacią to jeden z podstawowych produktów spożywczych każdego człowieka - nie wszyscy jednak ze względu na nietolerancję glutenu są w stanie zjeść jego tradycyjną, pszenną, glutenową formę. Dla takich osób Piekarnia Bezglutenowa HERT piecze wyśmienity chleb bez glutenu. Jego właściwości pozwalają na przygotowanie bezpiecznych dla zdrowia Twojego i twojej rodziny, smacznych kanapek do szkoły lub pracy. Chleb świetnie sprawdzi się również jako baza dla zapiekanek na kolację lub składnik szybkiej przekąski.
SKŁADNIKI:
skrobia bezglutenowa (pszenna), woda, zakwas jaglany (mąka jaglana, woda), mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonniki (babkowy, ziemniaczany, jabłkowy), cukier gronowy, sól, drożdże, olej roślinny (rzepakowy), ocet jabłkowy, mąka gryczana, cukier trzcinowy, białko grochowe, inulina.
Masa netto: 110g
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 237 kcal/ 1001 kJ |
Tłuszcze | 3,9 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 46 g |
W tym cukry | 1,9 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 1,6 g |
CECHY PRODUKTU:
- Naturalny zakwas jaglany
- Chleb pokrojony na kromki
- Certyfikat przekreślonego kłosa - brak glutenu w produkcie
- 10 dni termin przydatności do spożycia
- Brak alergenów: jaj, mleka, soi
- Wyrazisty smak
- Duży bochenek - masa netto 400 g
Do wypieku chleba użyta została mąka ryżowa, co zapewnia doskonały smak bez glutenu. Chleb wypieczony przez naszą piekarnię bezglutenową potwierdza swoim smakiem i jakością, iż produkty bezglutenowe mogą być równie smaczne jak nie smaczniejsze niż ich glutenowe odpowiedniki. Zakwas na bazie mąki jaglanej wzmacnia smak chleba i nadaje mu pełniejszego charakteru.
Zawartość błonnika z babki płesznik, babki jajowatej oraz błonnika ziemniaczanego i jabłkowego dobrze wpływa na wyregulowanie pracy układu pokarmowego, a dzięki bezglutenowej skrobi ziemniaczanej chleb czerstwieje wolniej i dłużej zachowuje świeżość. Mała ilość soli wpływa pozytywnie na smak pieczywa, a wysokiej jakości drożdże sprawiają, że pieczywo bezglutenowe jest pulchne i wyrośnięte oraz nie posiada dziur.
Na etykiecie znajduje się certyfikat przekreślonego kłosa, który daje gwarancję bezpiecznego bezglutenowego produktu.
Data minimalnej trwałości do spożycia wynosi 10 dni - to za sprawa procesu pasteryzacji. Pasteryzacja jest to naturalna metoda wydłużająca trwałość produktu, jednocześnie niewpływająca na zmianę jego smaku i wartości odżywczych.
ZAMÓWIENIE:
1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl
2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: bezgluten@piekarniahert.pl, podając dane wg poniższego schematu:
- Imię i nazwisko
- Pełny adres
- Numer kontaktowy
- Nazwa oraz ilość zamawianych towarów
- Adres dostawy, jeżeli jest inny niż zamawiającego
- Sposób płatności