Chleb bezglutenowy kalorie i wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 244 kcal/ 1031 kJ |
Tłuszcze | 3,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 49,2 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 1,6 g |
Do wypieku chleba użyta została mąka ryżowa co zapewnia doskonały smak bez glutenu. Chleb wypieczony przez naszą piekarnię bezglutenową potwierdza swoim smakiem i jakością iż produkty bezglutenowe mogą być równie smaczne jak nie smaczniejsze niż ich glutenowe odpowiedniki. Zakwas na bazie mąki jaglanej wzmacnia smak chleba i nadaje mu pełniejszego charakteru.
Zawartość błonnika z babki płesznik, babki jajowatej oraz błonnika ziemniaczanego i jabłkowego dobrze wpływa na wyregulowanie pracy układu pokarmowego, a dzięki bezglutenowej skrobi ziemniaczanej chleb czerstwieje wolniej i dłużej zachowuje świeżość. Mała ilość soli wpływa pozytywnie na smak pieczywa, a wysokiej jakości drożdże sprawiają że pieczywo bezglutenowe jest pulchne i wyrośnięte oraz nie posiada dziur.
Na foliowym opakowaniu możemy znaleźć certyfikat przekreślonego kłosa, który potwierdza brak zawartości glutenu.
Termin ważności chleba wynosi 10 dni od momentu jego wyprodukowania, a wysyłka jest zazwyczaj tego samego dnia co produkcja.