Chleb bezglutenowy jasny, masa netto: 400 g
Chleb bez glutenu jasny z dodatkiem NATURALNEGO zakwasu jaglanego, z powodzeniem zastąpi białe pieczywo przy śniadaniu, kolacji czy w przygotowaniu szybkiej przekąski!
Chleb bezglutenowy jasny (znany również jako chleb biały) z dodatkiem naturalnego zakwasu jaglanego.
Dostępny w postaci naturalnie pasteryzowanego, krojonego bochenka o masie netto 400 g.
Produkt jest pozbawiony nie tylko glutenu, ale również pozostałych alergenów: jaj, mleka oraz soi.
Chleb pod różną postacią to jeden z podstawowych produktów spożywczych każdego człowieka - nie wszyscy jednak ze względu na nietolerancję glutenu są w stanie zjeść jego tradycyjną, pszenną, glutenową formę. Dla takich osób Piekarnia Bezglutenowa HERT piecze wyśmienity chleb bez glutenu. Jego właściwości pozwalają na przygotowanie bezpiecznych, dla zdrowia Twojego i twojej rodziny, smacznych kanapek do szkoły lub pracy. Chleb świetnie sprawdzi się również jako baza dla zapiekanek na kolację lub składnik szybkiej przekąski.
SKŁADNIKI:
Margaryna roślinna, jaja, cukier, skrobia ziemniaczana, skrobia tapiokowa, błonnik grochowy, gliceryna spożywcza, woda, nadzienie malinowe( cukier, maliny(40%), woda, kwas cytrynowy, aromat, sorbinian potasu), substancja spulchniająca: soda oczyszczona, sól, aromat waniliowy.
Masa netto: 110g
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 244 kcal/ 1031 kJ |
Tłuszcze | 3,5 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 49,2 g |
W tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 1,6 g |
CECHY PRODUKTU:
- Naturalny zakwas jaglany
- Chleb pokrojony na kromki
- Certyfikat przekreślonego kłosa - brak glutenu w produkcie
- 10 dni daty ważności
- Brak alergenów: jaj, mleka, soi
- Wyrazisty smak
- Duży bochenek - masa netto 400g
Do wypieku chleba użyta została mąka ryżowa co zapewnia doskonały smak bez glutenu. Chleb wypieczony przez naszą piekarnię bezglutenową potwierdza swoim smakiem i jakością iż produkty bezglutenowe mogą być równie smaczne jak nie smaczniejsze niż ich glutenowe odpowiedniki. Zakwas na bazie mąki jaglanej wzmacnia smak chleba i nadaje mu pełniejszego charakteru.
Zawartość błonnika z babki płesznik, babki jajowatej oraz błonnika ziemniaczanego i jabłkowego dobrze wpływa na wyregulowanie pracy układu pokarmowego, a dzięki bezglutenowej skrobi ziemniaczanej chleb czerstwieje wolniej i dłużej zachowuje świeżość. Mała ilość soli wpływa pozytywnie na smak pieczywa, a wysokiej jakości drożdże sprawiają że pieczywo bezglutenowe jest pulchne i wyrośnięte oraz nie posiada dziur.
Na foliowym opakowaniu możemy znaleźć certyfikat przekreślonego kłosa, który potwierdza brak zawartości glutenu.
Termin ważności chleba wynosi 10 dni od momentu jego wyprodukowania, a wysyłka jest zazwyczaj tego samego dnia co produkcja.
ZAMÓWIENIE:
1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl
2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: bezgluten@piekarniahert.pl, podając dane wg poniższego schematu:
- Imię i nazwisko
- Pełny adres
- Numer kontaktowy
- Nazwa oraz ilość zamawianych towarów
- Adres dostawy, jeżeli jest inny niż zamawiającego
- Sposób płatności