408 0

Jesienny przysmak

Magdalena Fuhrmann Dania bezglutenowe Thursday, November 22, 2018

Pragniemy zachęcić Państwa do degustacji naszego wspaniałego ciemnego chleba z ziarnami. Ze względu na bogactwo pełnych ziaren słonecznika, lnu i dyni jest to wybór o niezwykłych walorach smakowych i zdrowotnych.

Dzięki ziarnom dostarcza on organizmowi sporą dawkę błonnika, niezbędnego do regulowania procesów trawiennych. Nie zawiera alergenów, jest doskonałym rozwiązaniem dla osób nietolerujących mleka, soi, jaj czy glutenu. Jest wykonywany na bazie skrobi ziemniaczanej oraz kukurydzianej.

W okresie jesiennym doskonale komponuje się z konfiturą dyniową, która jeszcze bardziej podkreśla jego smak, a jej piękny pomarańczowy kolor wspaniale kontrastuje z ciemną barwą chleba.

Jesień to okres przeziębień i infekcji. Warto więc też spróbować produktu, który wzmocni naszą odporność.

Warto też wspomnieć, iż proces wytwarzania naszego chleba jest niezwykle staranny, nasi pracownicy z największym zaangażowaniem pracują nad ostateczną formą produktu. Na każdym etapie produkcji, począwszy od kreowania produktu, poprzez procesy technologiczne, aż do momentu sprzedaży poszczególne osoby wnoszą swój wkład, by zadowolić klienta. W dzisiejszych czasach konkurencja jest ogromna. Naszym wyzwaniem jest pełna satysfakcja odbiorcy.

Pieczywo to, jak każde inne z naszego asortymentu możecie Państwo nabyć w każdym punkcie firmowym i przez sklep online bezglutenowyhert.pl do czego gorąco zapraszamy.

Przepis na dżem dyniowy z dodatkiem pomarańczy.


Składniki:

- 4 pomarańcze

- sok z jednej cytryny

- 1 kilogram cukru może być trzcinowy

-2 nieduże kawałki świeżego imbiru

Przygotowanie:

   Dynię wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak by zakryć dyniowe kawałki. Kawałki powinny być niewielkie.

   Na małym ogniu podgrzewamy około 20 minut, aż dynia zmięknie. W tym czasie dokładnie obieramy pomarańcze ze skórki i jej pozostałości „białej części”. W małym naczyniu przygotowujemy syrop: pół szklanki wody, 2 łyżki cukru i drobno posiekane pomarańczowe skórki. Następnie podgrzewamy przez około 15 minut.

   Kawałki dyni i pomarańcz, skórki razem z syropem i cytrynowym sokiem mieszamy ze sobą i gotujemy powoli przez około 30 minut cały czas mieszając.

   W kolejnym kroku wrzucamy do garnka zawinięte w gazę białe części skórki i pestki – zapewnią one odpowiednia konsystencje. Na koniec dodajemy imbir i cukier po czym znów dwadzieścia minut gotujemy. Nasz dżem jest już gotowy teraz należy przelać do słoików i poczekać aż ostygnie.

Smacznego!!!

W tej samej kategorii

Powiązane

    Komentarze

    Zostaw komentarz