Przygotuj Tacie coś pysznego i sycącego!

burger z bezglutenowych bułeczek

Burgery z Hertowskich bułek bezglutenowych

Składniki:

  • Bułki bezglutenowe
  • Kotlety:
    • filet z kurczaka podwójny lub dwa pojedyncze
    • 2 ząbki czosnku
    • 5 gałązek natki pietruszki
    • 1 czerwona papryka
    • 1/2 szklanki kukurydzy
    • 1 jajko
    • bułka tarta bezglutenowa „Hert"
  • Przyprawy:
    • 1 łyżeczka słodkiej papryki
    • sól, pieprz
  • Dodatki według swojego uznania, na przykład:
    • pomidor, ogórek kiszony, sałata, rukola, cebula, ser żółty, ketchup, majonez

Instrukcja przygotowania:

  1. Filet oczyścić ze skórek i błonek, pokroić na kawałki. Zblędować lub rozdrobnić w melakserze.
  2. Włożyć do miski, dodać przesiany przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
  3. Doprawić solą, pieprzem. Dodać pozostałe przyprawy. Wymieszać.
  4. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, odcedzoną kukurydzę, jajko i ponownie wymieszać.
  5. Uformować nieduże kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
  6. Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem, z jednej i drugiej strony.
  7. Bułki włożyć do rozgrzanego piekarnika (200°C) na 8-10 minut. Po wyjęciu przekroić na pół i skomponować burgera według własnych upodobań.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do listy życzeń