Przygotuj Tacie coś pysznego i sycącego!

burger z bezglutenowych bułeczek

Burgery z Hertowskich bułek bezglutenowych

Składniki:

*Bułki bezglutenowe

*Kotlety :

- filet z kurczaka podwójny lub dwa pojedyncze

-2 ząbki czosnku

-5 gałązek natki pietruszki

-1 czerwona papryka

-1/2 szklanki kukurydzy

-1 jajko

-bułka tarta bezglutenowa „Hert”

Przyprawy:

-1 łyżeczka słodkiej papryki

-sól, pieprz

*Dodatki według swojego uznania na przykład :

-pomidor, ogórek kiszony, sałata, rukola, cebula, ser żółty, ketchup, majonez.

Instrukcja przygotowania :

1) Filet oczyścić ze skórek i błonek, pokroić na kawałki. Zblędować lub rozdrobnić w melakserze.

2) Włożyć do miski, dodać przesiany przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną natkę

pietruszki.

3) Doprawić solą, pieprzem. Dodać pozostałe przyprawy. Wymieszać.

4) Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, odcedzoną kukurydzę, jajko i ponownie wymieszać.

5) Uformować nieduże kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.

6) Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem, z jednej i drugiej strony.

7) Bułki włożyć do rozgrzanek piekarnika (200 st.C) na 8-10 minut. Po wyjęciu przekroić na pół i

skomponować burgera według własnych upodobań.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do listy życzeń