Składniki:
- ciasto Brownie (HERT)
- ananas,
- banan,
- borówki,
- gorzka czekolada.
Krem:
- 250 g mascarpone,
- 250g śmietanki 30%,
- 2 łyżki cukru pudru.
Wykonanie:
Mocno schłodzoną śmietankę i mascarpone ubijamy , dodajemy cukier i dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy borówki ( wedle uznania) i delikatnie mieszamy.
Ciasto brownie przekrajamy na dwa równe blaty, na dolny blat wykładamy masę równamy i przykrywamy górnym blatem.
Gorzką czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy nią górną część naszego torcika, ozdabiamy tak jak jest to pokazane na zdjęciach.
Plasterki banana można skropić sokiem z cytryny wtedy nie ciemnieją, my o tym zapomnieliśmy :P , ale i tak jest pysznie.
Smacznego!!!
Komentarze (0)
Nowy komentarz