Len brązowy bezglutenowy, masa netto: 350 g
Len brązowy bezglutenowy, prosto z natury
Ziarna siemienia lnianego posiadają wiele właściwości zdrowotnych, a to za sprawą nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym dużej ilości kwasów omega 3, błonnika, oraz lignianów. Warto pamiętać, że len to ziarno o największej ilości tych bioaktywnych związków. Ligniny działają korzystnie na układ krążenia, pracę układu hormonalnego, a także redukują poziom „złego” cholesterolu LDL oraz glukozy we krwi.
Ziarna lnu mogą być wykorzystywane jako:
- znakomity i zdrowy zamiennik jajek, zwłaszcza w diecie wegańskiej (zmielone ziarna),
- dodatek do wypieku pieczywa, w tym jako posypka,
- do przygotowania naparów do picia – idealnie sprawdza się przy problemach jelitowych,
- dodatek do musli i jogurtu,
- główny składnik naturalnych, domowych maseczek na włosy i paznokcie,
Ziarna można spożywać również na surowo, gryząc je (ok. 1 łyżkę dziennie), lub zaraz po zmieleniu popijając wodą.
SKŁADNIKI:
ziarna lnu 100%
Masa netto: 350g
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100 g produktu: | |
---|---|
Wartość energetyczna | 244 kcal/ 1031 kJ |
Tłuszcze | 3,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 49,2 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 2,8 g |
Sól | 1,6 g |
ZAMÓWIENIE:
1. Przez formularz koszyka w sklepie internetowym bezglutenowyhert.pl
2. Za pośrednictwem poczty elektronicznej: bezgluten@piekarniahert.pl, podając dane wg poniższego schematu:
- Imię i nazwisko
- Pełny adres
- Numer kontaktowy
- Nazwa oraz ilość zamawianych towarów
- Adres dostawy, jeżeli jest inny niż zamawiającego
- Sposób płatności