Bezglutenowe pestki dyni

Właściwości:

- wysoka zawartość cynku, witamin z grupy A i B, składników mineralnych oraz fitosteroli,
- silny utleniacz dzięki zawartości karatenoidów,
- źródło magnezu, potasu i kukurbitacyny


Spożywanie pestek dyni bardzo korzystnie wpływa na układ odpornościowy, dzięki zawartości cynku,
który uczestniczy i wspiera procesy tworzenia limfocytów T- jednych z najważniejszych komórek
odpornościowych. Cynk skraca czas trwania infekcji, zbawiennie wpływa też na stan skory, włosów i
paznokci, wraz z fitosterolami zapobiega zapaleniom i przerostowi prostaty, fitosterole przyczyniają
się do obniżania poziomu złego cholesterolu we krwi, więc co za tym idzie przeciwdziałają miażdżycy.
Pestki dyni zawierają w swoim składzie kukurbitacynę substancja ta przyśpiesza proces usuwania z
przewodu pokarmowego nieproszonych gości m.in. tasiemca, owsików , glisty ludzkiej itp.

Nie każdy wie, że pestki dyni wpływają korzystnie na nasz nastrój zawarty w nich magnez i potas
wspomaga pracę naszego układu nerwowego , przeciwdziała depresji, a także bólom głowy i
migrenom.

Komentarze (0)

Brak komentarzy w tym momencie.

Nowy komentarz

Produkt dodany do listy życzeń

Strona wykorzystuje pliki cookies w celu zapewnienia Ci pełnego dostępu do jej funkcjonalności i danych analitycznych. Polityka prywatności i cookies